Melleņu krēms – vienkārši, ātri un bezgala gardi! Sajūti vasaras garšu!

Ak, mellenes! Kuram gan negaršo mellenes?! Turklāt tās ir ne tikai bezgala gardas, bet arī patiesi veselīgas, jo palīdz saglabāt mūsu acu veselību! 

Protams, ka tradicionāls vasaras našķis ir mellenes ar pienu, taču tās pilnīgi noteikti var ēst arī tāpat! Šoreiz gan mēs tev vēlamies piedāvāt debešķīgi garda melleņu krēma recepti! Tas ir ne tikai pavisam vienkārši un ātri pagatavojams, bet arī ļoti universāls produkts! Pamēģini! Tev noteikti garšos!

Lasi vēl: Šokolādes kūka ar avenēm – satur tikai 30 g miltu!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 ml skābā krējuma;
  • 200 g melleņu;
  • 30 g vaniļas cukura;
  • 1/4 tējk. kanēļa;
  • 1/2 tējk. malta ingvera;
  • 5 ēdamk. pūdercukura;
  • 8 g želatīna.

Lasi vēl: Izgaršo vasaru! Pudiņš ar jāņogu mērci – bauda tavām garšas kārpiņām!

PAGATAVOŠANA. 

Mellenes izberž caur sietu. Aukstu skābo krējumu saputo ar pūdercukuru un maltu ingveru, samaisa ar melleņu biezeni. Iemaisa uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu. Krēmu liek ledusskapī sastingt. Rotā ar svaigām ogām.

Variants. Saputotu krējumu ar želatīnu liek kārtām uz svaigām ogām.

Piezīme. Melleņu vietā var izmantot arī meža zemenes vai avenes, kā arī citas dārza ogas.

Pievienot komentāru